Zomerblog: Scheiden of blijven?

zomerblog Family First Mediation

De zomervakantie is begonnen en dat is voor veel stellen het moment om kritisch naar hen relatie te kijken. Er zijn stellen die voor de zomer al een besluit hebben genomen om uit elkaar te gaan en gaan hun mediation starten na de zomervakantie. Er zijn ook stellen die twijfelen: Scheiden of blijven? Twijfel je aan je relatie?. Ik heb 4 tips op een rij gezet voor het weloverwogen keuze. De vier beste adviezen op een rij! Het is ook interessant voor wie niet aan zijn relatie twijfelt maar wil nagaan waar de verbeterpunten zitten!

Zal ik scheiden of blijven?

Een essentiële vraag die vooraf aan de vraag “Scheiden of blijven”?: hou je genoeg van je partner? Zo niet, hou dan op met wikken en wegen en optelssommetjes maken, en hak de knoop door. In relatietherapie kun je onderzoeken of de koek ook echt op is. Een voorwaarde is dat beide partners in therapie willen.

Hoe maak je relationele keuzes?

Hoe langer je aan je relatie twijfelt, hoe groter het verlies van (zelf) vertrouwen. Een flink aantal vragen van Mira Kirschenbaum zijn goed om deze door te nemen. ” Too good te leave, too bad to stay”. Beoordeel je relatie over een langere periode en overweeg of goed genoeg niet al heel behoorlijk is.

Toch maar blijven ondanks een ongelukkige relatie/huwelijk?

Mensen knappen minder op van een scheiding dan ze in eerste instantie dachten. Een scheiding brengt namelijk allerlei nieuwe problemen en spanningen met zich mee, zoals de boedelverdeling, financiële achteruitgang, gevoelens van rouw en spijt, verhuizing, regelingen wie wanneer de kinderen ziet, emoties van de kinderen bij nieuwe relaties van de ouders. Het scheidingspercentage in de westerse landen ligt op een/derde. Mensen met kinderen twijfelen of ze moeten scheiden? “Wat doe ik mijn kinderen aan” . Vele stellen wachten tot hun kinderen 18 jaar zijn en dan maken ze de keuze. Wat voor voorbeeld geef je je kinderen als je bij elkaar blijft in een ongelukkige relatie?

Wanneer twijfel de liefde bedriegt?

Communicatie problemen en verschillen in huishoudelijke geschillen zijn nog enigszins op te lossen. Verschillen in basisbehoeften en persoonlijkheden verander je niet. Als die erg botsen is houden van iemand helaas niet genoeg. Bijvoorbeeld: zo heeft iemand die een gezin wil stichten weinig te zoeken bij iemand die geen gezin wil. Iemand die verlatingsangst heeft en veel bevestiging nodig heeft, past niet bij iemand die bindingsangst die nogal onafhankelijk en op zichzelf is. Iemand die koppig en dominant is botst met iemand die dat ook is. Het vervelende is dat lastige relaties soms extra verslavend zijn. Hoe meer bloed, zweet en tranen je aan elkaar kwijt bent, hoe moeilijker het is om je verlies te nemen.

Scheiden of blijven? Het is een moeilijke keuze. Overweeg je te scheiden maar je bent nog niet zeker aarzel dan niet om een deskundige in te schakelen. Ik bied je aan samen met je partner een sessie van 2 uur en dan krijg je inzichten in je relatie, relatiepatronen, teleurstelling en verwachtingspatronen. Na deze sessie kan je vervolgsessies boeken of besluiten alsnog uit elkaar te gaan. Deze sessies geven je niet alleen inzichten in je relatie maar kan ook gezien worden als een afsluiting van je relatie als je besluit alsnog te gaan scheiden. Relatie APK voor een prijs van 297,00 incl. btw per 2 uur.

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.