Vrienden met je ex……is dat wel een goed idee?

echtscheiding gebroken hart

Na de scheiding hoor je vaak dat ex-partners vrienden blijven, dat is goed voor de kinderen dan zien ze dat wij in harmonie kunnen samen zijn. Is dit wel een goed idee? En wat voor effect kan het op kinderen hebben?

Persoonlijk ben ik geen voorstander om innige vriendschap met een ex-partner te hebben. Kans op een nieuwe relatie is niet makkelijker. Ik hoor vaak dat de ex een goede vriend is geworden. Kan dit wel? Immers er was intimiteit, samen een leven opgebouwd, blijft een bijzonder persoon of het nou positief of negatief is en een ex heeft altijd een andere rol gehad dan vriendschap.

Geen relatie

Vriendschappen gaan goed zolang exen alleen blijven. Op het moment dat een ex-partner een nieuwe relatie krijgt verschuift de dynamiek. Exen spelen vaak op zelfs soms zo erg dat ze alsnog weer werk maken van hun ex.

Zolang de ex nog in het leven is van jouw nieuwe vriend/vriendin is het lastig om intimiteit op te bouwen.

En wat als je samen kinderen hebt?

Je ex kan geen exit zijn als jullie samen kinderen hebben. Deze persoon zal nog lang in het leven van jou aanwezig zijn. Wel kun je respectvol met elkaar omgaan en goede afspraken maken omtrent de kinderen . Ouders hoeven niet continue met elkaar om te gaan. Je hoeft niet iedere feestdag samen te vieren, regelmatig samen eten en in sommige gevallen samen op vakantie. Het is wat anders dan als kinderen hun eind musical opvoeren, een diploma uitreiking is of dat één van de kinderen gaat trouwen. Dan is gezamenlijk optrekken juist goed voor de kinderen. Dan laat je zien dat je samen ouders bent.

Verwarrend voor de kinderen

Innig omgaan met je ex partner kan verwarrend zijn voor jullie kinderen maar ook voor jezelf. Na de scheiding van veel spanning ontstaat er ontspanning om makkelijker met elkaar om te gaan. Kinderen kunnen zelfs gaan denken nu papa zo veel over de vloer komt dat het misschien wel weer goed komt tussen de ouders. Kinderen blijven dan altijd hopen hoe oud ze ook zijn. En wees eerlijk voor jezelf, kan het voor jou een ook sluiproute zijn om toch nog even samen te zijn met je ex? Gaan de gesprekken wel echt over de kinderen? Zoek dit voor jezelf uit.

Effect op nieuwe relatie

Wat voor effect kan het hebben op je nieuwe relatie als je nog vrienden of innig contact onderhoud met je ex? In de praktijk zie je vaak dat het moeilijk is om een nieuwe relatie aan te gaan. Er is geen ruimte voor de nieuwe liefde omdat er veel contact is met de ex, niet afgehandelde scheiding, boosheid naar ex en scheiding ging niet goed. Hoeveel kans krijgt de nieuwe liefde als deze issues nog spelen? Het kan toch niet zo zijn dat de nieuwe liefde de oorzaak blijkt te zijn van de nieuwe verandering? Een nieuwe liefde te laten slagen is het van belang dat de stoel naast je niet meer bezet is door je ex-partner.

Hulp nodig? Neem contact op!

Wil je ook graag dat je nieuwe liefde een kans krijgt? Zorg dat je scheiding goed is afrond. Scheiden heeft enorme consequenties. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.