Toestemming reizen met kinderen naar het buitenland

goed scheiden voor de kinderen

Als je als ouder alleen reist met een minderjarige kind (tot 18 jaar) en je wilt naar het buitenland op vakantie? Dan heb je toestemming nodig van de andere ouder door een formulier in te vullen. Als men zonder deze toestemming toch gaat reizen dan kan het worden aangemerkt als onttrekking aan het ouder gezag en internationale kindontvoeringen.

In welke situaties is de toestemming nodig?

  • Ouder met een gezamenlijk ouderlijk gezag reist alleen met een minderjarige kind.
  • Ouder met een alleen ouderlijk gezag (eenhoofdig) reist alleen met minderjarige kind. Er is geen toestemming nodig van de andere ouder maar wel aanvullende documenten.
  • Ouder zonder ouderlijk gezag reist alleen met minderjarige kind.

Als er toestemming nodig is van de andere ouder kan je het formulier toestemmingsformulier reizen met kinderen naar het buitenland invullen en beide ouders ondertekenen het documenten. Per kind heb je één formulier nodig.

Mijn naam is Irma Wonink en ben familie register mediator bij Scheiden & Mediation in de NoordKop. In de praktijk wordt nog wel eens het formulier vergeten als ouders naar het buitenland op vakantie gaan. Informeer tijdig de andere ouder als je op vakantie naar het buitenland wilt gaan, vraag tijdig de ID-kaarten van de kinderen op bij de andere ouder en onderteken het formulier. Hebben jullie problemen met omgang en gezag? Neem vrijblijvend contact op.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.