Mediator

Mijn naam is Irma Wonink moeder van twee zonen en zelfstandige ouder. Ik help cliënten om hun relatie goed af te ronden  zodat ze samen met hun kinderen duurzame afspraken kunnen maken voor de toekomst.

Ik leer ouders op een andere manier naar een scheiding te kijken en laten inzien dat samen scheiden het geluk van kinderen vergroot. Dan heb je een win-win situatie en afspraken langer houdbaar blijven.

Ieder kind heeft recht op beide ouders

Sinds 2006 ben ik gestart met Family First Mediation. Vanuit een juridische praktijk uitgebouwd tot een mediationpraktijk waarin ieder kind recht heeft op beide ouders. Ik heb een juridische notariële achtergrond waarbij ik jullie alle facetten van een scheiding kan begeleiden. Zijn jullie er nog niet uit of je écht wil scheiden dan onderzoeken we jullie mogelijkheden én breng ik de communicatie weer op gang.

In de loop der jaren, na vele inhoudelijke trainingen te hebben gevolgd, heb ik mijn praktijk uitgebouwd op basis van vertrouwen om ex-partners zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het scheidingsproces. Waar ik ex-partners ontlast en duidelijkheid bied in deze onzekere periode. Waar ik aandacht heb voor emoties en communicatie maar ook aandacht besteed aan aan de juridische & financiële deel van de scheiding. Waar ik inzichten deel, zie ontstaan en sterker nog zelf ook nieuwe inzichten krijg. Waar iedereen uniek is en ook zo behandeld wordt. Een plek waar basis wordt gelegd voor een nieuwe toekomst. Een toekomst voor de ouders met en zonder hun kinderen. Een plek waar het besef komt dat dit geen eind is maar een nieuw begin.

Een verleden heb je….en een toekomst kun je maken!

Scheiden is nooit leuk, het brengt veel onrust, pijn en verdriet met zich mee. Ook voor de kinderen. Als KIES omgangs- en Mattenspel begeleider leer ik kinderen om met hun emoties om te gaan en dat ze voor hun gevoel mogen uitkomen. Hoe communiceer je met mama en papa tijdens maar ook na de scheiding? Hoe kan je de wensen aan mama en papa kenbaar maken? Door ouders & kinderen te begeleiden kun je afspraken maken die langer houdbaar blijven.

Ik ben MfN geregistreerde, gecertificeerde en geaccrediteerde mediator met specialisatie familierecht, KIES Coach en Mattenspel begeleider. Dat betekent dat ik aan zeer strenge kwaliteitseisen voldoe en verplicht ben volgens bepaalde gedragscodes te werken. Daarnaast onderhoud ik mijn PE-punten en krijg ik één keer per drie jaar een Peer Review of ik nog aan alle eisen voldoe. Ik heb een directe en een no-nonsense manier van werken waarin aandacht voor emotie is, praktisch, mensgerichte werkwijze die met jullie wensen rekening houdt en waardoor jullie het beste resultaat eruit halen.

In 2018 heb ik meegedaan aan het programma ” Liefde is” met Sophie Hilbrand. Daarin zijn mijn cliënten Obbe en Roos te zien in hun scheidingsproces. Het succes van je scheiding hangt af hoe je met de situatie omgaat. “Fijn dat het voorbij is en fijn dat je ons zo goed hebt geholpen.” Kijk hieronder de aflevering.

https://www.npostart.nl/liefde-is/27-12-2018/BV_101390294