Mediator

Mijn naam is Irma Wonink moeder van twee zonen. Ik help ouders met hun scheiding van A tot Z zodat ze samen met hun kinderen duurzame afspraken kunnen maken voor de toekomst.

Ik leer ouders op een andere manier naar een scheiding te kijken en laten inzien dat samen scheiden het geluk van kinderen vergroot. Dan heb je een win-win situatie en afspraken langer houdbaar blijven.

Twijfels, onzekerheden & angst

Dat een scheiding je leven op je kop zet heb ik zelf ook ondervonden. Of je er zelf voor kiest of niet om uit elkaar te gaan, het blijft een moeilijke keuze. Het gevoel van falen, teleurstelling, schuldgevoel, boosheid en verdriet spelen allemaal mee tijdens deze periode. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Je wilt hun leven het liefst niet overhoop halen en soms is dit toch het beste wat je voor jezelf kunt doen. Aan mijn besluit zijn vele gesprekken en tranen aan vooraf gegaan.

Eén ding was voor mij van begin af aan duidelijk. Het belang van mijn kinderen staat voorop en mijn ex-partner en ik blijven samen ouders. We hadden gedeeld ouderschap tijdens de relatie en dat hebben we na de scheiding voortgezet.

Goed scheiden, hoe doe je dat?

Makkelijk gezegd maar nog niet zo makkelijk gedaan. Ondanks dat het partnerschap goed afgesloten was kwam ik tot het besef dat er met tijd en wijle de emoties de kop op staken die ik op voorhand niet had kunnen voorzien. Het bleek een verwerkingsproces waarin ik heen en weer werd geslingerd tussen verstand en emotie, tussen boosheid en verdriet, tussen vertrouwen en angst. Wat ik dacht was niet altijd wat ik voelde, en omgekeerd hetgeen wat ik wilde was niet altijd wat ik deed.

Als ervaren familie mediator & scheidingsspecialist ben ik mij er zeer van bewust dat een positieve mindset erg belangrijk is tijdens dit proces. Tegenover elkaar komen te staan is makkelijk te pakken en voor je het weet maak je van je scheiding een vechtscheiding. En dat is niet wat ik voor ogen had. Reflecterend aan mijzelf en de ervaringen die ik inmiddels had met tientallen ouders en welke invloed jezelf kan hebben op het proces: we willen iedereen veranderen, maar de enige die je kunt veranderen ben jezelf! En dat geldt ook voor mij.

Ieder kind heeft recht op beide ouders

Sinds 2006 ben ik gestart met Family First Mediation. Als voormalig notarieel jurist heb ik gewerkt aan de Zuid-As. Mijn carrière verliep voorspoedig en na een aantal jaren kwam ik erachter dat ik niet meer op mijn plek zat. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik de switch gemaakt om een eigen bedrijf te starten. Vanuit een juridische praktijk uitgebouwd tot een mediationpraktijk waarin ieder kind recht heeft op beide ouders. Ik ontdekte dat het bouwen van mijn eigen droombedrijf alleen maar mogelijk is door naar je intuïtie te luisteren en daar je strategie op af te stemmen. Ik kan vanuit mijn hart werken en niet meer vanuit mijn hoofd zodat ik zeker weet dat ik de beste keuze maak als ik weer op een kruispunt sta.

In de loop der jaren, na vele inhoudelijke trainingen te hebben gevolgd, heb ik mijn praktijk uitgebouwd op basis van vertrouwen om ex-partners zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het scheidingsproces. Een praktijk waar ik, ondanks de vervelende situatie waarin stellen zich verkeren, dagelijks met veel plezier naartoe ga. Waar ik ex-partners ontlast en duidelijkheid bied in deze onzekere periode. Waar ik aandacht heb voor emoties en communicatie maar ook aandacht besteed aan aan de juridische & financiële deel van de scheiding. Waar ik inzichten deel, zie ontstaan en sterker nog zelf ook nieuwe inzichten krijg. Waar iedereen uniek is en ook zo behandeld wordt. Een plek waar basis wordt gelegd voor een nieuwe toekomst. Een toekomst voor de ouders met en zonder hun kinderen. Een plek waar het besef komt dat dit geen eind is maar een nieuw begin.

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Een verleden heb je....en een toekomst kun je maken!

Scheiden is nooit leuk, het brengt veel onrust, pijn en verdriet met zich mee. Ook voor de kinderen. Als KIES omgangs- en Mattenspel begeleider leer ik kinderen om met hun emoties om te gaan en dat ze voor hun gevoel mogen uitkomen. Hoe communiceer je met mama en papa tijdens maar ook na de scheiding? Hoe kan je de wensen aan mama en papa kenbaar maken? Door ouders & kinderen te begeleiden kun je afspraken maken die langer houdbaar blijven.

 

Scheiden is geen verlies maar een nieuw begin

Ik zie scheiden als geen verlies. We zijn onze levens opnieuw aan het reorganiseren. Niet iedereen is, denkt en doet hetzelfde. Ook al is de benadering anders, ik geloof erin dat ex-partners in de basis de beste intenties hebben om samen goed uit elkaar te gaan. Door dit besef, elkaar in waarde te laten, goed te communiceren, denken in het belang van de kinderen, een positieve mindset te hebben en soms een keer te slikken dat je samen met je ex-partner toch héle goede ouders kan blijven.

 

Meer weten? Neem vandaag nog contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek!

 

 

 

kies-gecertificeerd-coach-echtscheidingmfn logo registermediator echtscheidinghigh trust echtscheidingskantoor