Scheiden van A tot Z

Respectvol Scheiden

 

• Jullie hebben besloten te scheiden en willen dat in goede harmonie doen?

• Je wilt een goed convenant zonder losse eindjes?

• Je eigen afspraken zijn belangrijk maar ook die van je ex-partner?

• Je vind het belangrijk dat de kinderen geen trauma oplopen van de scheiding?

 

Family First Mediation

De kunst van respectvol scheiden

Als je besluit om te gaan scheiden spelen allerlei emoties mee. Emoties kunnen belemmerende factoren zijn om een scheiding goed te afronden. Bijvoorbeeld schuldgevoel, angst om een ander te kwetsen, angst voor de gevolgen op financieel gebied, onzekerheid over waar men gaat wonen of angst om de kinderen kwijt te raken. Immers, een scheidingsbesluit is een belangrijk besluit dat invloed heeft op het verdere leven en op ieders toekomst.

Als jullie beiden vrede met het besluit om te gaan scheiden hebben, kun je de relatie afronden. Als er nog te veel gevoelens van boosheid, verdriet of teleurstelling spelen, is het niet mogelijk om samen op zoek te gaan naar gescheiden wegen met daartussen een verbindingsweg als collega-ouders. Voor kinderen is een scheiding zelf niet traumatisch, maar de aanhoudende conflicten tussen de ouders wel. Hoe ga je met elkaar om na de scheiding? In goed overleg en op een harmonieuze wijze? Ouders die goed willen scheiden voor hun kinderen en voor elkaar, dienen opnieuw verbinding met elkaar te maken, zodat ze verder kunnen als collega-ouders en daardoor kinderen kind kunnen blijven.

Wat zeggen de cijfers over scheiden?

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de gezinnen die gaan scheiden ontevreden is met de uitkomst van de scheiding. Ouders en kinderen houden langdurig last van de gevolgen ervan. De oorzaak is dat ouders te snel willen scheiden en beslissingen maken waar ze de gevolgen op de langere termijn niet van kunnen overzien.

Hoe het ook anders kan

Scheiden kun je leren, zodat je er een succes van kunt maken. Als je gaat begrijpen wat er gebeurt en je grip kunt krijgen op dit overweldigende proces, dan kun je het echt goed aanpakken en het beste doen voor jezelf, je ex-partner en de kinderen.  Je kunt als ouders zelf heel veel doen om ervoor te zorgen dat het gezin er sterker en gelukkig uitkomt!

Alle zaken van A tot Z

Voor kinderen is het van cruciaal belang dat ouders een zekere neutraliteit ten opzichte van elkaar hebben om de praktische, juridische en financiële zaken zo goed mogelijk te regelen. Als je dit tegelijk samen regelt met de emotionele menselijke aspecten is de kans groot op een respectvolle harmonieuze scheiding.

100% onpartijdig

Beslissingen over deze zaken maken jullie zelf, hierdoor is er veel mogelijk en is er ruimte voor flexibiliteit en creativiteit en daarmee worden afspraken beter nageleefd. Onze methode is erop gericht dat Ouders & Kinderen ook na de officiële scheiding begeleid en gecoacht worden, zodat er een stabiele en veilige basis is voor de toekomst. Na de scheiding ontstaan er twee nieuwe (een-ouder) gezinnen. Je eigen rol verandert in je nieuwe gezin.

Dankzij kennis van zaken én creatieve werkhouding word je scheiding op de meest optimale manier geregeld.

Meer resultaat voor Ouders & Kinderen

Scheiden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Scheiden is een levensfase of een proces. Het rouwproces van een scheiding bevat twee componenten: verlies van je gezin en het verlies van je ex-partner.  Scheiden betekent dat alle relaties binnen het gezin veranderen en niets blijft hetzelfde. En met iedere verandering komt er een periode van wennen en aanpassen. Als je goed bent voorbereid kun je er veel van leren en er sterker uitkomen. Met een goede begeleiding kun je veel ellende besparen voor je kinderen, jezelf en je ex-partner.

Scheiden van A tot Z is een complete scheiding met de focus gericht op Ouders & Kinderen. Stapsgewijs worden Ouders & Kinderen door de scheiding geholpen. Naast de gesprekken over de financiën, juridische, praktische zaken en afwikkeling bij de Rechtbank gaan ouders aan de slag met een online training en werkboek: 'Scheiden is geen kinderspel' waarbij ze leren "ouders" te blijven, door te kijken door de ogen van kinderen.

Kinderen op de eerste plaats bij een scheiding

De kinderen staan bij een scheiding op de eerste plaats. Dat kan alleen als ouders goed in hun vel zitten en in balans blijven. Kinderen worden betrokken bij het ouderschapsplan door middel van KIES gesprekken met de KIES-Omgangsbegeleider. Ze kunnen hun wensen kenbaar maken en mee denken voor het ouderschapsplan.

Ook na de scheiding word je begeleid

Bij vele scheidingsprofessionals word je begeleid tot aan het moment dat jullie officieel zijn gescheiden en de bevestiging krijgen van de gemeente dat de scheiding definitief is. Wij doen dat anders. Immers, het  eerste jaar na de scheiding is het belangrijkste. Dan is begeleiding van nazorg van harte welkom. Nadat je hebt geleerd welke conflictstijl je hanteert, je weet hoe je moet communiceren met je ex (waarbij emoties geneutraliseerd worden) en weet hoe je constructief kan samenwerken met je ex, is er per kwartaal een evaluatie gesprek met Ouders & Kinderen. Hoe gaat het in de nieuwe situatie? Wat gaat goed? En wat kan beter? Coachingsgesprekken met ouders over communicatie, verhuizing, nieuwe situatie, nieuwe partners, samengesteld gezin en over praktische uitvoerbare zaken.

Met Respectvol Scheiden worden de kinderen niet de dupe van een vechtscheiding, krijgen je kinderen geen loyaliteitsconflicten en kunnen Ouders & Kinderen weer gelukkig zijn na een scheiding.

VIP-Arrangement:

Samen 'respectvol scheiden' starten op een mooie locatie op zaterdag & zondag. We starten met de emotionele en menselijke aspecten van de scheiding. Na dit weekend worden de overige zaken behandeld en kunnen de stukken na zes weken ondertekend zijn.

 

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK

 

Flyer Scheiden van A tot Z