Mediation in het samengesteld gezin

Herken je dit?

Je bent een leuke man of vrouw die de zaken goed voor elkaar heeft. Na de scheiding ben je een tijdje alleen geweest tot het moment dat je het niet meer voor mogelijk had gehouden. Je bent weer verliefd! Een nieuwe partner in je leven, iemand waarmee je het leuk hebt, die het beste in je naar boven haalt. Iemand waarmee je het misschien zou durven proberen. Iemand met wie je weer samen het leven wilt delen. In één huis met zijn en jouw kinderen. Als je erover nadenkt vraag je je af: ” hoe ga ik dit allemaal doen?” Het zweet breekt je uit. Je viert de liefde en voor je het weet staat de verhuiswagen voor de deur en woon je samen met je lief en de kinderen. Na een tijdje komen de eerste problemen, donkere wolken stapelen zich op boven jullie nieuw samengesteld gezin. Jullie weten het niet meer.

Hoe nu verder?

Creëer rust en harmonie in een samengesteld gezin.
Het stiefouderschap is een direct gevolg van het gegeven dat je nieuwe partner kinderen heeft. Het is niet een eerste keuze. Het is iets waar je mee moet leren omgaan. Dit vergt inzet en energie. Om een goed en geslaagd stiefgezin te vormen, is het een voorwaarde om ook de kinderen te omarmen. Veel stiefouders lukt dit, maar het gaat niet altijd zonder slag of stoot. In dit proces kom je aspecten tegen als bloedband, loyaliteitsconflict of oudervervreemding, waarvan je de gevolgen niet overzag. Ook kom je bij jezelf emoties tegen waarvan je niet wist dat die zo heftig kunnen zijn. Zoals onzekerheid, jaloezie of kwaadheid. Dit is verwarrend. Zo verwarrend zelfs dat bijna 60 procent van de samengestelde gezinnen na verloop van tijd weer uiteenvalt. Toch hoeft dit aantal niet zo hoog te zijn.

Ik gun ieder samengesteld gezin een stiefcoach om een goed fundament neer te zetten om meer kans van slagen te hebben.

Jullie willen rust en harmonie krijgen in jullie samengesteld gezin. Wat is er nodig om dit te realiseren? Ik help jullie hierbij om jouw samengesteld gezin tot een succes te brengen.


Blogs:

Nieuwe liefde. Nieuw Gezin. Nieuwe afspraken

Valkuilen van een samengesteld gezin

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.