Opname programma over Liefde en Relaties. Donderdag 27 december om 22.20 uur NPO1

tv opnames scheiden

Op dinsdag 17 juli heb ik een bijdrage mogen leveren aan een programma over Liefde en Relaties van NPO. Cliënten werden gefilmd tijdens het ondertekenen van het convenant & ouderschapsplan. De uitzending is op 1 november 2018.

Scheiden is een proces

De weg die cliënten hebben bewandeld begon in september 2017. Hoewel cliënten op goede voet stonden met elkaar waren ze nog niet ‘los’ van elkaar. Er zaten nog veel onderhuidse spanningen zoals boosheid, verdriet en teleurstelling.

Scheidingsceremonie

Om opnieuw verbinding met elkaar te maken als ouders en om goede en houdbare afspraken te maken voor de toekomst hebben ze tijdens het scheidingsproces een scheidingsceremonie gevolgd bij mijn collega. De ‘zakelijke’ afspraken over financiën, alimentatie en fiscale zaken werden opgeschort.

Respectvol Scheiden

Doordat cliënten de tijd namen voor het scheidingsproces en geen overhaaste beslissingen hebben genomen, hebben ze als ex-partners en als collega-ouders goede, werkbare en houdbare afspraken kunnen maken.

Snel scheiden? Een goed idee?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die snel willen scheiden na de scheiding eerder in de problemen komen. Tijdens dit emotie proces maken zij beslissingen waar ze achteraf spijt van krijgen en uiteindelijk niet tevreden zijn over de scheiding. Neem de tijd om te scheiden, aan het begin van het proces denk je anders over afspraken dan een aantal maanden later. Wil je toch snel scheiden dan is dat alleen weggelegd voor mensen als er geen emoties tussen hen meer speelt, goed kunnen communiceren en het eens zijn over de zorg over de kinderen.

Goed scheiden, het kan!

Wil je ook goed scheiden voor de kinderen en voor elkaar als ex-partners? Neem dan contact op om een afspraak te maken en ervaar de kunst van respectvol scheiden. Tijdens deze kennismaking krijg je inzichten in:

  • DRIE CRUCIALE FACTOREN DIE ERVOOR ZORGEN DAT JE KINDEREN GOED UIT EEN SCHEIDING KOMEN.
  • WAAROM HET BELANGRIJK IS OM EERST VOORLOPIGE AFSPRAKEN TE MAKEN.
  • HOE JE TIJDENS DE SCHEIDING GOED VOOR JEZELF BLIJFT ZORGEN.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.