Online scheiden

online echtscheiding coach

Het fenomeen bestaat al zo’n 10 jaar. Online Scheiden. Met een paar muisklikken ben je van je ex af. Je denkt dat je alles goed geregeld hebt, maar dan…

Hoe kom je snel van je ex af?

Mensen geven veel geld uit aan hun bruiloft maar een scheiding mag bijna niets kosten. Terwijl een convenant en ouderschapsplan de meest belangrijke documenten zijn ná een scheiding.

Mensen kijken op internet rond wat voor hun de beste manier is om te scheiden. Vaak denken ze dat je altijd moet scheiden via een advocaat, dat kan in de praktijk aardig in de papieren lopen. Er zijn veel aanbieders zoals mediators, coaches, notarissen etc. Ieder met hun eigen expertise.

En ook online scheiden: interessant als je niet zo veel geld hebt, geen tijd er aan wilt besteden en denkt dat je snel van je ex af bent. Je vult snel een convenant in, je hebt geen idee wat je eigenlijk invult en wat de consequenties zijn op fiscaal, financieel en juridisch gebied. Maar ach, het is lekker goedkoop. Een ouderschapsplan nog even invullen, over het ouderschap ná de scheiding wordt vaak onderschat, met de kinderen gaat het goed en ze moeten zich maar schikken naar de ouders. Convenant en ouderschapsplan online verzenden en na 6 weken zijn deze ouders gescheiden.

Problemen dienen zich aan.

De scheiding is rond, de ouders zijn dolgelukkig. Nog nooit zo goedkoop en gemakkelijk van elkaar af.

Na verloop van de tijd komt er een blauwe brief van de belastingdienst op de deurmat. ‘Wegens schenking bij echtscheiding is partij A een X bedrag verschuldigd aan de fiscus’. Een schenking? We zijn toch gescheiden? Deze gescheiden mensen hadden geen idee wat de fiscus bedoelde. Ook na verloop van de tijd kwamen de eerste problemen met ouderschap ná de scheiding. En emotioneel konden ze het niet meer aan. Konden ze alles nog herstellen? De gescheiden ouders kregen ruzie met elkaar en al snel monde het uit in een confict.

Laat je altijd goed informeren als je gaat scheiden

De gescheiden ouders komen in lichtelijk paniek mijn praktijk binnen, ze hadden mediation nodig om tot nieuwe overeenstemmingen te komen. Het is erg moeilijk om een convenant open te breken en nieuwe afspraken maken. En dat kost geld, gelukkig kwam partij B in aanmerking voor een toevoeging. Partij A betaalde de helft van het uurtarief. De kosten vielen dus eigenlijk best wel mee.

Laat je altijd goed informeren als je gaat scheiden op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Op emotioneel en praktisch gebied kun je ook vaak een steuntje in de rug gebruiken. Online scheiden is alleen weggelegd voor mensen die geen vermogen hebben, huurhuis, juridisch of financieel goed onderlegd zijn.

Een snelle, maar slechte financiële regeling of een convenant met vele losse eindjes nu, kan jullie later veel geld kosten, veel meer dan jullie besparen!

Scheiden met begeleiding

In mijn praktijk begeleidt ik mensen die gaan scheiden van A tot Z. De gesprekken vinden altijd gezamenlijk plaats, zodat ieder op dezelfde tijd de juiste informatie tot zijn/haar beschikking krijgt.

Hoeveel een scheiding kost, hangt van je inkomen af. Gesubsidieerde rechtsbijstand is mogelijk en ook een voordelig pakketprijs afspreken behoort tot de mogelijkheden.

Kennismaken kost niets, een klik met de mediator is essentieel. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken met Irma Wonink (regio Alkmaar-Schagen-Den Helder).

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.