Online Mediation

Scheiden kan ook online en dan heet het ” Online Mediation”  via Skype, Zoom of een andere veilige internet verbinding. De gesprekken vinden plaats geheel online vanuit je eigen omgeving.

Op dit moment is er veel vraag naar Online Mediation in verband met de Corona crisis.

Wat zijn de voordelen?

  • Direct beginnen;
  • 100% veilig;
  • geen reistijd;
  • kosten beheersbaar door mediation;
  • internationaal aspect.

Hoe werkt het?

Net als bij een normale familie mediation gaan we eerst kennismaken. Wat is het probleem? Kunnen we iets voor elkaar betekenen? Wat zijn de kosten?

Zoals bij iedere mediation wordt er een mediationovereenkomst ondertekend. Vooraf krijgen jullie een inventarisatie formulier per e-mail toegezonden. Deze dienen jullie beiden in te vullen en te retourneren. Vervolgens zullen gesprekken plaatsvinden over het huis, inboedel, financiën, alimentatie, kinderen en andere aanverwante zaken. Naar aanleiding van de gesprekken wordt er een convenant en indien van toepassing een ouderschapsplan opgesteld. Na ondertekening van de documenten worden de stukken ingediend bij de Rechtbank.

Online familie mediation werkt hetzelfde als een normale mediation, op basis van onderliggende belangen wordt er naar een oplossing gezocht die voor jullie aanvaardbaar is. Ook hier is de mediator een neutrale derde partij die de mediation in goede banen leidt.

Verschil met standaard mediation

Online mediation kan soms als afstandelijk worden ervaren. De uitdaging voor de mediator is er voor te zorgen dat non-verbale communicatie ook zichtbaar wordt. Immers 70% bestaat uit non-verbale communicatie. Door de ruime ervaring van de mediator zal de kwaliteit van online mediation gelijk zijn aan de normale mediation.

Online Mediation bij Family First Mediation

Bij Family First Mediation is het mogelijk om voor online mediation te kiezen. De snelheid hangt af van jullie instelling. Ook voor online mediation geldt dat kwaliteit voorop staat. Voor een effectieve online mediation is het noodzakelijk dat jullie je actief en constructief opstellen. Bij familie mediations is het nog van extra belang dat jullie enigszins door één deur kunnen en bereid zijn om goede afspraken te kunnen maken.

Meer weten?

Willen jullie meer weten over de mogelijkheden? Denk je dat online mediation bij jullie past? Neem dan contact op met Irma Wonink 06-10581261 of stuur een e-mail naar info@familyfirstmediation.nl

 

Contact opnemen

Ik zie jullie graag binnenkort online!