Kindvriendelijk scheiden? Bestaat dat?

Scheiden met kinderen

Na een scheiding is niet ineens alles wat kinderen tonen daaraan te wijten. Omgekeerd hebben niet gescheiden ouders net zo goed te leren in opvoeding als ouders die wel gescheiden zijn. Elke context is anders, een scheiding maakt het niet voor iedereen zomaar beter en gemakkelijk.

KIES Begeleiding

Dat kinderen ook een partij zijn bij een scheiding met eigen wensen, behoeftes, boodschappen en vooral hun eigen leven, dat is precies de reden waarom KIES is ontwikkeld. We willen kinderen recht doen en hen een stem geven.

Voor wie de scheiding ook een goed idee was, de meeste kinderen vroegen er niet om. Kinderen moeten er wel mee dealen. Het hoeft helemaal niet slecht met kinderen te gaan om baat te hebben bij KIES begeleiding. Wat ze ervaren is voor kinderen wel erg moeilijk en pijnlijk en kan een eigen leven gaan leiden.

Wensen kinderen

Ook al lijkt het goed te gaan, wie signaleert wat er in dat bolletje omgaat? Kan het kind relativeren? Maakt het een eigen verhaal dat misschien vele malen erger is van een gebeurtenis?
Denkt het enige te zijn die dit meemaakt, leert het de eigen situatie begrijpen, eigen keuzes te maken en goed communiceren met ouders en nieuwe mensen in hun leven?

Kindvriendelijk, what’s in a name, kinderen kunnen we tenminste helpen te kiezen voor zichzelf en een eigen plek gunnen!

Contact

Wil je ook een scheiding waarbij respect voor elkaars belang en ook de kinderen een stem willen geven? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.