KIES voor het kind – voor kinderen en ouders

KIES staat voor ‘Kinderen in Echtscheidingssituaties’. Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES voor: kiezen voor jezelf! Ouders blijven altijd ouders voor hun kinderen!

KIES is een preventief hulp programma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders.

KIES voor het kind onderzoek

De universiteit van Utrecht heeft onderzoek gedaan naar de resultaten van KIES. Hieruit blijkt dat KIES op het welbevinden van de ouders en kinderen een positief effect heeft. In april 2009 is KIES erkend door Erkenningscommisie Interventies bij het NJI (Nederlands Jeugd Instituut).

Hulp voor kinderen en ouders

Hulp is mogelijk voor zowel kinderen en ouders door begeleiding met KIES. Bijvoorbeeld: respectvol oplossen van conflicten. KIES leert kinderen en ouders de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. KIES leert hen te communiceren met “IK-boodschappen”, om te gaan met conflicten. KIES draagt bij aan gedragsverandering van kind en ouders en een positief zelfbeeld, zelf vertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer

KIES leert kinderen om te gaan met de gedachten die kinderen hebben over de scheiding zoals:

“Het is mijn schuld of ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden”.

Ouders leren hun ex-partnerschap los te koppelen van het ouderschap. Bij KIES staat ieder persoonlijk verhaal voorop.

KIES Mediation Groep (onmisbaar) in de scheidingspraktijk

“20% van de kinderen heeft binnen 1 jaar geen contact meer met de uitwonende ouder”.

Hoe heeft een ouderschapsplan kans van slagen? Bij het opstellen van een ouderschapsplan wordt de belangrijkste partij, de kinderen vaak niet gehoord. Hoe kunnen kinderen hun vragen, zorgen en wensen verwoorden onder professionele begeleiding?

KIES bestaat de mogelijkheid om kinderen van gescheiden ouders een stem te geven en hun eerste emoties te delen. Er wordt gewerkt met spel, praat en creatieve vormen. De zorgen, vragen en wensen van de kinderen worden besproken in een oudergesprek over de omgangsregeling.

Hebben jullie nog meer vragen over KIES? We begeleiden op individuele basis.

FILMTIP: kijk ook het fragement van Tears

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.