KIES! Begeleiding van kinderen tijdens en na de scheiding

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Het is professionele begeleiding en hulp voor alle kinderen en jongeren die daar behoefte aan hebben. Dat kan vlak na de scheiding zijn maar ook pas veel later. Er zijn KIES groepen en er is individuele begeleiding.

kies-gezin-scheiden

In mijn praktijk begeleid ik kinderen tijdens en na de scheiding. Het begeleiden van de kinderen loopt parallel met die van de ouders. Kinderen vinden het fijn om betrokken te zijn bij het opstellen van het ouderschapsplan. Ze kunnen zich uiten, meedenken over praktische zaken en wensen kenbaar maken ten aanzien van de zorg- en contactregeling. Dat wil niet zeggen dat kinderen meer gaan bepalen, maar juist dat ze kind kunnen blijven en dat problemen van volwassenen ook de problemen van volwassenen blijven.

KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt ze sterker. Wanneer er zaken spelen die een kind belemmeren om een gezonde ontwikkeling door te kunnen maken, koppelen
de KIES-coaches dat tijdig terug.

Ik kon eindelijk ook tegen mama zeggen dat ik beste vriendin ben geworden met de dochter van papa’s vriendin.
Ze mag nu ook bij mij komen spelen.

-Yara-

kies-ouders-scheiden

Bij KIES leren kinderen hun gedachten verwoorden. Ze kunnen beter vertellen waar ze zich zorgen over maken of wat ze niet begrijpen.
Kinderen en ouders kunnen hierdoor werken aan voor hen best haalbare mogelijkheden.

We hebben geleerd onze issues niet aan de deur, bij het halen en brengen van Nour te bespreken. Jasper komt nu gewoon binnen en we drinken zelfs even thee. Nour liet ons naar onszelf kijken. Het geeft ons allemaal meer rust, ze had gewoon gelijk en we hebben het allemaal fijner met elkaar zo.

-moeder van Nour-

Goed uit elkaar zorgt rust voor kind & ouders

Gaan jullie uit elkaar? Wil je dat het goed gaat na de scheiding met de kinderen? Goed scheiden kost tijd maar zorgt voor rust in het gezin. Heb je hulp nodig bij het ouderschapsplan & je wilt dat de kinderen gehoord worden? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE OVER KIES

Download gratis de nieuwe KIES Folder

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.