Goed Scheiden van A tot Z

Herken je dit? Je relatie loopt al maanden en soms jaren niet zo lekker. Er zijn al diverse gesprekken de revue al gepasseerd. Iedere keer was er het voornemen om "dingen" aan te passen c.q. veranderen, echter de waan van de dag vervielen jullie telkens weer in het oude patroon. Langzaam maar zeker ontstond er meer afstand. Leefden jullie je eigen leven. En nu is de kogel door de kerk, het hoge woord is eruit "wij gaan scheiden".

Een paar vrienden zagen het aankomen, maar voor het gros van de mensen om je heen komt het nieuws als donderslag bij heldere hemel. Kreten als " jullie zijn zo'n leuk stel" en "jullie hebben het toch zo goed voor elkaar" worden te pas en te onpas gebruikt. In de hoop dat het misschien nog omkeerbaar is, maar je weet wel beter. De scheiding wordt een feit!

Wie het uiteindelijke besluit genomen heeft maakt niet zo veel uit. Het is wel belangrijk dat jullie er samen over praten en begrijpen hoe de ander de relatie heeft beleefd. Het goed afsluiten van de relatie voorkomt problemen op de langere termijn. Ja, je bent boos, verdrietig en teleurgesteld, want dit had je niet voor ogen toen je destijds het "ja-woord" gaf en jullie kinderwens werkelijkheid liet worden. Als je door de emoties heen kijkt en eerlijk bent naar jezelf weet je heel goed dat jij voor een deel ook verantwoordelijk bent voor deze breuk. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, dat accepteer je en je gunt ook je aanstaande ex-partner het allerbeste. Er is eigenlijk maar één ding en wat je het allerliefste wilt en dat is deze echtscheiding op een goede en respectvolle manier afhandelen. Voor jezelf, voor je aanstaande ex-partner maar op de eerste plaats voor jullie kinderen. Voor nu en in de toekomst!

Je bent sterk naar de buitenwereld maar diep van binnen weet je niet wat te doen en waar moet je beginnen? Je vertrouwde wereld valt weg en de nieuwe wereld is een groot zwart gat. Je zit met vragen als:

✅Hoe moet het met alles wat we samen hebben opgebouwd? ✅Hoe gaat het met de kinderen? ✅Hoe zijn en blijven we samen goede ouders?

✅Hoe gaat het met kinderalimentatie? ✅Hoe gaat het met partneralimentatie? ✅Hoe gaat het met het huis? ✅Hoe gaat het met pensioen?

✅Hoe gaat het met de bankrekeningen? ✅Hoe zit het precies met schulden? ✅Waar ga ik wonen?

✅Kan ik nog rondkomen? ✅Waar heb ik recht op? ✅Kom ik in aanmerking voor toeslagen?

✅Wie kan ons het beste begeleiden? ✅Moet ik ook naar een advocaat?

Vragen die, als er geen antwoorden op komen, ertoe kunnen leiden dat er spanningen ontstaan waarmee jullie wens om respectvol te scheiden samen te regelen en er een succesverhaal van te maken in het gedrang komt.

Hoe zou het voor je zijn als je die wens ten uitvoer zou kunnen brengen? Dat je antwoord krijgt op je vragen en onzekerheden, dat er duidelijkheid is hoe het plaatje, zowel financieel en praktisch, na de scheiding uit gaat zien. Dat jullie geen conflicten met elkaar hebben en krijgen omdat jullie heldere afspraken hebben gemaakt met betrekking tot de kinderen en de financiële afwikkeling van de scheiding. Dat jullie weten welke valkuilen er nog zijn en dat jullie tips hebben om hier een weg in te vinden. Dat jullie dit niet alleen hoeven te doen.

Dit is mogelijk als jullie oprecht en zonder dubbele agenda een traject bij mij volgen.

Goed Scheiden van A tot Z traject

Een traject waarin we eerst zorgen dat de echtscheiding een feit wordt om er tegelijkertijd en aansluitend mee aan de slag te gaan hoe je daadwerkelijk dat succesverhaal schrijft. In het eerste deel van het traject leid ik jullie als neutrale derde, met aandacht voor jullie emoties, stap-voor-stap door het doolhof van getallen en cijfers, wetten en regels, desgewenst ondersteund door een team van professionals. Een gesprek met de kinderen is tevens een onderdeel tijdens dit deel van het traject.

Het doel is dat jullie naar huis gaan met een convenant in gewoon Nederlandse taal, zonder losse eindjes en dat door jullie beiden is goedgekeurd en ondertekend en een ouderschapsplan waarin jullie afspraken zijn vastgelegd. De indiening van de echtscheiding bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand wordt voor jullie geregeld. Hiervoor hoeven jullie niet naar een advocaat, een rechtbank of gemeente.

Geef kinderen een stem in het scheidingsproces

Kinderen voelen je verdriet, angst en onzekerheid en reageren daarop. Door jezelf neutraal op te stellen kun je je kinderen helpen met het verwerken van de scheiding. Door eerst tijdelijke afspraken te maken met je ex-partner geeft dit kinderen rust, omdat er niet meteen van alles veranderd. Stel je kind als prioriteit.

Betrek de kinderen actief bij het ouderschapsplan en de afspraken die je maakt.

Kinderen krijgen een ‘stem’ in het scheidingsproces door mee te denken en werken aan het ouderschapsplan. Ze krijgen tips hoe ze met de scheiding om kunnen gaan en hoe ze hun emoties een plek kunnen geven.

Ouders komen afspraken na

Jullie zijn nu op de goede, verstandige en voor iedereen zo goed mogelijke manier gescheiden. En gaan nu beiden jullie eigen weg. Wellicht zie je dit als een eind, ik kan je zeggen het is een nieuw begin. Een begin van een periode waarin jullie ten uitvoer moeten gaan brengen wat jullie met de beste intenties hebben afgesproken. En laat ik nou weten dat dit soms makkelijker gezegd is dan gedaan. Sommige afspraken zijn toch lastiger uit te voeren dan gedacht, anderen worden helemaal uitgevoerd of de een had er toch net een ander idee over dan de ander. En dan niet te vergeten de emoties. Die ondanks dat alles goed geregeld is af en toe onverwachts de kop op steken. De praktijk leert dat om die redenen in  het eerste jaar een scheiding alsnog kan uitmonden in een vechtscheiding. En dat komt toch niet overeen met je wens!

Ik leid jullie niet alleen door de periode van echtscheiding, ik begeleid jullie ook nog in het eerste jaar na de scheiding.

Het tweede deel van het traject is erop gericht dat jullie niet alleen samen prettig zijn gescheiden maar ook prettig gescheiden blijven. Het is verstandig om met regelmaat de getoetste afspraken, praktische zaken en organisatorische besluiten met elkaar te bekijken en daar waar nodig te herzien. Iets wat in de praktijk tot nauwelijks gebeurt. Het begin van kleine irritaties die kunnen uitmonden in grote conflicten. En dat is toch juist niet wat jullie voor ogen hebben!

In het eerste jaar zie ik jullie terug om te bespreken hoe het gaat. Of jullie houden aan de gemaakte afspraken, of de afspraken werkbaar zijn of er veranderingen zijn en of er zaken aangepast dient te worden. Daarnaast geeft ik jullie handvatten hoe jullie de wens om de scheiding goed af te handelen daadwerkelijk in praktijk kunnen brengen. Ondertussen gaan we aan de slag met de kinderen en worden ze na de scheiding ook begeleid. De kinderen leren beter te communiceren met de ouders, hun emoties te uiten en mee om te gaan. Het werkboek geeft hun handvatten om de scheiding een plek te kunnen geven. Na de scheiding is het van belang dat de communicatie goed blijft tussen ouders. Je spreekt elkaar dan nog alleen maar op 'ouderniveau'. En dat kan soms best lastig zijn, oude patronen blijven bestaan en soms worden deze nog eens extra uitvergroot. En dat is niet wat jullie willen. Jullie leren ' Succesvol communiceren met elkaar' , krijg je handvatten om je ex-partner beter te leren begrijpen, de juiste taal te spreken, op de juiste momenten kritiek te geven zodat je bereikt wat je wil. En hoe je samen je kind in harmonie kan opvoeden met respect voor elkaars verschillen.

ja, ik wil mijn scheiding met respect samen regelen

 

Goed Scheiden van A tot Z

✅Voor particulieren en ondernemers. Gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners.

✅6/7 bijeenkomsten van 1,5 uur met echtscheidingsspecialist, Familie Mediator, KIES Omgangsbegeleider & communicatie coach tot een succesvolle scheiding.

NAZORG:

✅ 1 gesprek van 1 uur met ouders.

✅ 1 KIES gesprek voor de kinderen van 1 uur met de KIES Omgangsbegeleider.

 

Ouderschap & Scheiding:

✅Helder ouderschapsplan voor Ouders & Kinderen.

✅Voorkomen van kind verhoren bij de Rechtbank.

✅Gescheiden opvoeden.

✅Succesvol communiceren met je ex!

 

Inkomen & financiën:

✅Overzichtelijke alimentatie (kinder- en partneralimentatie berekening.

✅Afwikkeling van financiële zaken, inclusief polissen en pensioenrechten.

✅Toeslagen en heffingskortingen na de scheiding.

✅Voorkomen van schenkbelasting.

✅Volledige afwikkeling van de boedelscheiding.

Afhandeling van de Scheiding:

✅Juridische toetsing en waterdicht convenant, met daarin alle afspraken, voor de toekomstige situatie.

✅Indienen convenant & Ouderschapsplan door samenwerkende advocaat.

✅Procedure Rechtbank.

✅Griffierecht.

✅Indienen verzoekschrift.

✅Akte van berusting.

✅Inschrijving gemeente.

Bonus:

✅e-book: ‘ Bewust Goed Scheiden’ “Van ex-partners naar samenwerkende ouders”.

✅e-book: 'In 5 stappen je kind door je scheiding loodsen' .

✅e-book: ' Valkuilen van een ouderschapsplan'.

✅Ouders volgen zes weken een online-training en werkboek ‘ Scheiden is geen kinderspel’ van Villa Pinedo t.w.v. 297,--

Wat kost het? Transparant in kosten

Scheiden met nazorg traject:

Wil je ook houdbare afspraken voor de langere termijn? Je kinderen een stem in het scheidingsproces willen geven? Uit elkaar met een nazorgtraject?

Jullie investering is 1.497,00,-- per persoon incl. btw en advocaat/griffiekosten.

Scheiden zonder nazorg traject:

Wil je uit elkaar zonder nazorg traject en geen online-training van Villa Pinedo? Dan is jullie investering 1.248,00 per persoon incl. btw en advocaat/griffiekosten