Goed Scheiden van A tot Z

Goed Scheiden van A tot Z

 

• Wil je ook goed uit elkaar?

• Hoe wil je dat je kinderen terug kijken op de scheiding?

• Wil je minder stress en meer succes van je scheiding?

• Wil je houdbare afspraken voor de lange termijn?

• Wil je een goed lopend ouderschapsplan?

Emotionele begeleiding

Scheiden of uit elkaar gaan is een heftige emotionele periode. Je hele wereld staat op zijn kop! Je wordt overweldigd door verschillende emoties en tegelijkertijd moet er van alles worden geregeld. Als je vader of moeder bent komt daar nog een nieuwe zorg bij: ‘Wat betekent de scheiding voor mijn kinderen?’.

Emoties spelen een rol bij een scheiding en daarin worden jullie ook begeleid. Het is bijna onmogelijk om de emoties zoals boosheid, verdrietig, teleurstelling te negeren. Een goede en praktische afwikkeling van een echtscheiding kan alleen als de emoties niet meer in de weg staan. Door goede opleidingen en ervaringsdeskundige te zijn is het slagingspercentage méér dan het gemiddelde. We buigen ‘eisen’ en ‘standpunten’ om in jullie wensen, zodat een goede afwikkeling van de scheiding niet meer in de weg staat.

Goed scheiden is de eerste stap naar een nieuwe toekomst

Waar moet je beginnen?

Herken je dit?

  • Je wordt overvallen door verschillende emoties.
  • Je weet dat er van alles geregeld moet worden, maar waar moet je beginnen?
  • Je maakt je zorgen over je kinderen en je ex-partner en wat voor gevolgen zoals inkomen, huisvesting, gezondheid, relatie met elkaar deze situatie voor hen heeft.
  • Je wilt graag het beste voor je kinderen, maar weet niet hoe je dat moet aanpakken.

Goed scheiden is de eerste stap naar een nieuwe toekomst en zorgt voor rust in het gezin. Je houdt meer tijd en energie over, een betere relatie met je ex-partner, kinderen en vrienden. Kinderen kunnen zich beter concentreren op school. Goed scheiden zorgt er ook voor dat je een goed voorbeeld bent voor anderen en daarmee ook beter over jezelf denkt. Goed scheiden van A tot Z door middel van mediation is goedkoper en minder stressvol dan procederen bij de Rechtbank. Binnen 3 maanden kan je gescheiden zijn zodat je kan focussen op de stappen daarna.

Je kunt zelf veel doen om ervoor te zorgen dat jij en je kinderen én ook je ex weer leren om te gaan met de nieuwe situatie na de scheiding zodat jullie weer blij en gelukkig worden.

Uit elkaar en wordt collega-ouders

Het Goed Scheiden van A tot Z traject zet niet alleen de kinderen centraal, maar ook de ouders. Zodat de kinderen en de ouders weten hoe ze met elkaar om kunnen gaan, hoe te communiceren met elkaar en hoe ze blij en gelukkig worden na de scheiding. Ouders gaan aan de slag met een een online training & werkboek: “Scheiden is geen kinderspel”, waarbij ouders stap voor stap leren ‘ ouder’ te blijven en leren door de ogen van kinderen te kijken.  Door deze training te volgen verzachten ouders en kunnen ze goede keuzes maken voor de kinderen in plaats van strijd met elkaar te voeren. Weet je hoe je kan communiceren met je ex-partner en weet je hoe je afspraken voor de lange termijn houdbaar blijven.

Geef kinderen een stem in het scheidingsproces

Kinderen voelen je verdriet, angst en onzekerheid en reageren daarop. Door jezelf neutraal op te stellen kun je je kinderen helpen met het verwerken van de scheiding. Door eerst tijdelijke afspraken te maken met je ex-partner geeft dit kinderen rust, omdat er niet meteen van alles veranderd. Stel je kind als prioriteit. Vraag je steeds af wat een afspraak betekent voor je kind en doe alleen die dingen die goed zijn voor je kinderen. Maak een opvoedplan met nieuwe regels, waarden en normen voor je nieuwe gezin, communiceer dit naar je kinderen en hou je daar ook aan. Betrek de kinderen actief bij het ouderschapsplan en de afspraken die je maakt.

Kinderen krijgen een ‘stem’ in het scheidingsproces door mee te denken en werken aan het ouderschapsplan. Ze krijgen tips hoe ze met de scheiding om kunnen gaan en hoe ze hun emoties een plek kunnen geven.

Ouders komen afspraken na

De ouders krijgen inzicht in hun financiële zaken en wat er nodig is om tot een goede scheiding van A tot Z te komen. Als er duidelijkheid is hoe de ‘zorg- en contactregeling’ gaat worden zal er een kinderalimentatie en/of partneralimentatie berekening worden gemaakt. Ouders worden geïnformeerd wat de alternatieven zijn. De praktische, juridische en financiële kant van het scheiden worden doorgenomen en beschreven in een goed en uitvoerbaar convenant in gewoon Nederlandse taal.

Nazorg voor ouders & kinderen

Bij vele scheidingsprofessionals word je begeleid tot aan het moment dat jullie officieel zijn gescheiden en de bevestiging krijgt van de gemeente dat de scheiding definitief is. Wij doen dat anders. Immers, het eerste jaar na de scheiding is het belangrijkste. Hoe hou ik de communicatie met mijn ex goed? Welke communicatie- en conflictstijl hanteer ik? Dan is begeleiding van nazorg van harte welkom. Scheiden is een proces en als het gezin feitelijk een aantal maanden uit elkaar is zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden over ‘ Ouderschap na de scheiding’ . Wat gaat goed? Wat kan beter? Waar lopen ouders & kinderen tegen aan?

 

 

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK GOED SCHEIDEN VAN A TOT Z

 

 

Download de flyer Goed scheiden van A tot Z