Goed Scheiden Nazorg Traject

Prettig gescheiden-Prettig gescheiden blijven

✅Hoe wil je dat je kinderen terug kijken op de scheiding?

✅Wil je houdbare afspraken voor de lange termijn?

✅Wil je een goed lopend ouderschapsplan?

Emotionele begeleiding

Scheiden of uit elkaar gaan is een heftige emotionele periode. Je hele wereld staat op zijn kop! Je wordt overweldigd door verschillende emoties en tegelijkertijd moet er van alles worden geregeld. Als je vader of moeder bent komt daar nog een nieuwe zorg bij: 'Wat betekent de scheiding voor mijn kinderen?'.

Emoties spelen een rol bij een scheiding en daarin worden jullie ook begeleid. Het is bijna onmogelijk om de emoties zoals boosheid, verdrietig, teleurstelling te negeren. Een goede en praktische afwikkeling van een echtscheiding kan alleen als de emoties niet meer in de weg staan. Door goede opleidingen en ervaringsdeskundige te zijn is het slagingspercentage méér dan het gemiddelde. We buigen 'eisen' en 'standpunten' om in jullie wensen, zodat een goede afwikkeling van de scheiding niet meer in de weg staat.

Geef kinderen een stem in het scheidingsproces

Kinderen voelen je verdriet, angst en onzekerheid en reageren daarop. Door jezelf neutraal op te stellen kun je je kinderen helpen met het verwerken van de scheiding. Door eerst tijdelijke afspraken te maken met je ex-partner geeft dit kinderen rust, omdat er niet meteen van alles veranderd. Stel je kind als prioriteit. Vraag je steeds af wat een afspraak betekent voor je kind en doe alleen die dingen die goed zijn voor je kinderen. Maak een opvoedplan met nieuwe regels, waarden en normen voor je nieuwe gezin, communiceer dit naar je kinderen en hou je daar ook aan. Betrek de kinderen actief bij het ouderschapsplan en de afspraken die je maakt.

Kinderen krijgen een 'stem' in het scheidingsproces door mee te denken en werken aan het ouderschapsplan. Ze krijgen tips hoe ze met de scheiding om kunnen gaan en hoe ze hun emoties een plek kunnen geven.

Nazorg voor ouders & kinderen

Bij vele scheidingsprofessionals word je begeleid tot aan het moment dat jullie officieel zijn gescheiden en de bevestiging krijgt van de gemeente dat de scheiding definitief is. Ik doe dat anders. Immers, het eerste jaar na de scheiding is het belangrijkste. Hoe hou ik de communicatie met mijn ex goed? Welke communicatie- en conflictstijl hanteer ik? Dan is begeleiding van nazorg van harte welkom. Scheiden is een proces en als het gezin feitelijk een aantal maanden uit elkaar is zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden over ' Ouderschap na de scheiding' . Wat gaat goed? Wat kan beter? Waar lopen ouders & kinderen tegen aan?

Goed Scheiden nazorg traject:

✅Voor ouders & kinderen die na de scheiding duurzame en houdbare afspraken willen maken voor de toekomst

✅Gescheiden opvoeden

✅Twee KIES gesprekken met de kinderen

✅Evaluatie gesprek met ouders over "ouderschap na de scheiding"

BONUS

Communicatie training: "Succesvol communiceren met je ex"

✅e-Book: "Valkuilen van een ouderschapsplan"

Wat kost het? Transparant in kosten

Het gehele goed scheiden nazorg traject is een investering van in totaal inclusief btw 897,00.

Dit traject kan ook worden afgenomen als je reeds gescheiden/uit elkaar bent en begeleid wilt worden over 'ouderschap na de scheiding'.

 

 

ja, ik wil het nazorg traject voor houdbare afspraken