Wat is echtscheidingsmediation?

Scheidingsmediation, ook wel scheidingsbemiddeling genoemd, is de oplossing als je samen met een mediator  je scheiding in zijn geheel wilt regelen. Ook als je geen ruzie hebt en op goede voet staat met je ex-partner. Dan is het handig dat er een procesbegeleider is die jullie scheiding begeleidt en wijst op eventuele valkuilen. Ook is het beter voor de kinderen dat ouders hun scheiding regelen in harmonie. Ouders blijven met elkaar in gesprek en tegelijkertijd worden er oplossingen gevonden voor wonen, alimentatie, pensioen, emoties, communicatie en de kinderen.

Soms ben je nog best boos op je ex-partner en verdrietig over de scheiding. Dan is het fijn dat de mediator jullie helpt om de communicatie weer op gang te brengen zodat er geen spanningen en fricties meer zijn.

De familie/echtscheidingsmediator houdt zich bezig met familie kwesties zoals: familieverhoudingen, relatie problemen, ouderschapsmediation, verstoorde omgangsregelingen, samengestelde gezinnen en erfeniskwesties.

De MfN Familie Mediator

Onafhankelijk en onpartijdig: dat zijn de twee basiskenmerken van de MfN Register Mediator. Zij is getraind in het leiden en begeleiden van mediation-processen. Het MfN beheert een landelijk Register van Mediators. Daarin worden alleen gekwalificeerde mediators opgenomen. Zij werken volgens de gedragsregels van het MfN. Registratie en gedragsregels zijn gericht op een goede kwaliteit van mediation. De benaming MfN Mediator is beschermd en het gebruik ervan is alleen aan hen voorbehouden.

Voordelen

Mediation kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van geschillenoplossing. De belangrijkste daarvan zijn:

✅snelheid= sneller dan strijden met advocaten

✅kostenbeheersing=uurtarief of vaste prijs

✅informele procedure=je hoeft niet te verschijnen voor de Rechtbank

✅deskundige begeleiding=mediator is ook scheidingsspecialist

✅actieve rol van partijen=inspanningsverplichting

✅ruimte voor creatieve oplossingen=aan beide belangen wordt gedacht

✅geen onnodige beschadiging van relaties=herstel van relatie en communicatie

✅gezamenlijke oplossing = hoge acceptatiegraad

✅gezamenlijke oplossing = win-win resultaat

Is het voor iedereen geschikt?

Het is geschikt voor iedereen als men bereidt is om samen aan tafel te gaan om duurzame afspraken te maken. Je hebt de wil om er samen uit te komen. Het is een vrijwillig proces maar niet vrijblijvend, je moet je actief inzetten om de scheiding tot een succes te maken.

Meer weten? Plan een afspraak in.

 

 

CONTACT VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK