10 fouten die je als ouder niet maken wilt bij een scheiding

fout kruis

10 fouten die je als ouder niet maken wilt bij een scheiding. Ze zijn schadelijk voor je kinderen!

  1. De relatie tussen je ex-partner en je kind openlijk of onbewust saboteren.
  2. Je kind gebruiken als middel om je ex te kwetsen of ’terug’te pakken.
  3. Je kind gebruiken om informatie los te krijgen over je ex-partner of om je ex te beinvloeden of manipuleren.
  4. Jouw gekwetste gevoelens en frustraties over je ex of de scheiding projecteren op je kind, dit kan snel gebeuren als je kind qua uiterlijk gedrag veel op je ex lijkt.
  5. Je kind dwingen om partij te kiezen als er conflicten zij over agenda’s of andere zaken die met planning te maken hebben.
  6. Voor grote spanningen zorgen bij familie gebeutenissen waarbij beide gescheiden ouders aanwezig zijn. Denk bv aan verjaardagen, vakanties, evenemenenten op school, ouderavonden, sport wedstrijden of buitenschoolse activiteiten.
  7. Een te groot beroep doen op je kinderen voor gezelschap en steun omdat jij je gekwetst voelt of alleen. Geen mentaliteit creëren van ‘wij samen tegen de rest van de wereld’. Dit is geen gezonde houding voor jou of voor je kinderen.
  8. Je kind te veel als volwassene te behandelen uit eenzaamheid of omdat je graag hulpt wilt. Het is niet oké om kinderen taken te geven van volwassenen.
  9. Emotioneel zo behoeftig worden dat je kind zich schuldig voelt omdat het tijd wil doorbrengen met je ex, vriendjes-vriendinnetjes, opa en oma of anderen.
  10. Je schuldgevoel over de scheiding omzetten in verwennerij met betrekking tot de materiële wensen van je kinderen (omkopen).

Hulp zoeken

Vind je het moeilijk om met je ex afspraken te maken, zit je niet op één lijn met je ex? Ben je geneigd om te gaan procederen?

Neem contact op met familie mediator Irma Wonink. Kennismaken is vrijblijvend op de locaties in Alkmaar, Schagen of Den Helder.

Lees ook: Maak van je scheiding geen Vechtscheiding

One thought on “10 fouten die je als ouder niet maken wilt bij een scheiding

Comments are closed.

Maak vrijblijvend een afspraak

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.